top of page
  • Writer's pictureФеминистки мобилизации

На 25 ноември София осъмна със стрийт-арт стенопис срещу насилието над жени

Тази година на 25 ноември София осъмна с феминистки стенопис, вдъхновен от женските борби за достоен живот, равноправие и елиминиране на насилието във всичките му форми и измерения!


Стенописът "Коса" е дело на страхотната ТОЧКА СПОТ и се осъществява с незаменимата подкрепа на Citywise, Goethe-Institut Bulgarien и Български фонд за жените / Bulgarian Fund for Women ❤️ С него искаме да поставим на преден план и жените художнички в уличното изкуство, които често се изправят пред сериозни бариери, щом става въпрос за равностойно заплащане на труда, видимост и представителство.


На 25 ноември София осъмна със стрийт-арт стенопис срещу насилието над жени

Посланието "Нито Една Повече" в центъра на стеносписа не е случайно. През последните три години #НитоЕднаПовече се превърна в много повече от слоган и успя да обедини хиляди хора в страната и чужбина, предизвиквайки вълна от невиждана досега в обществото ни солидарност и подкрепа към жертвите на домашно и джендърно насилие.


Днес повече от всякога ние от колектива на Феминистки мобилизации смятаме за необходимост призивът ни за живот без насилие за ВСЯКА ЖЕНА да има свое специално място в сърцето на столицата, за да ни напомня за извоюваните победи, да ни свързва едни с други и да ни вдъхновява по пътя към промяната и сбъдването на един нов и по-справедлив свят.


Благодарни сме на всички замесени, че приеха поканата ни да се впуснат заедно с нас в това приключение и оставаме признателни за съвместната ни работа и резултата, който успяхме да постигнем!


Стенописът се намира в двора на Гьоте-институт България на ул. Будапеща 1 и вече може да видите изцяло завършен.

18 views0 comments

Comentarios


bottom of page