top of page
  • Writer's pictureФеминистки мобилизации

Демонстрация в подкрепа на Палестина

Елате с нас на 29-ти юни (събота) от 18:00 часа на Съдебната Палата за да протестираме геноцида в Палестина и подкрепата му от страна на българското правителство.


Демонстрация в подкрепа на Палестина

🪧 Доведете си другарче и донесете барабани, куфии, плакати, транспаранти, свирки и други!


Настояваме:


* Българската държава да изрази официално позиция, изискваща от Израел, САЩ и международната общност да осигурят незабавно и трайно прекратяване на огъня в Ивицата Газа чрез приемане на двустранна резолюция.


*Незабавно да бъдат освободени от наказателните бежански лагери на територията на България всички палестински бежанци. Да бъде предоставена международна закрила с хуманитарен статут както на тези, които вече са тук, така и на пристигащите.


*Незабавна забрана за износ и продажба на оръжия на Израел.


*Българските представители в ООН да оттеглят безусловната си подкрепа за страната, която към момента е нарушила най-много резолюции на ООН в историята и която продължава да нарушава и игнорира резолюции на Съвета за сигурност, която бе поставена в “черния” списък на Обединените Нации за държави, които целенасочено убиват деца по време на конфликти и която продължава да игнорира разпоредбата на международния съд на ООН за незабавно прекратяване на военните действие в Южна Газа.


*Прекратяване на връзки между българските университети и израелски институции, съучастни в окупацията.


*Да се предложи хуманитарна помощ за палестинския народ и да се изиска от Израел да осигури безопасното ѝ достигане до хората в Газа.


*Да се прекрати безусловната дипломатична и публична подкрепа за Израел докато не бъде постигнато пълното изтегляне на израелската армия от Ивицата Газа и премахване на блокадата.


Свобода за Палестина!


1 view0 comments

Comments


bottom of page