top of page
8-март-шествие-за-правата-на-жените

За шеста поредна година ви каним да се присъедините към нас на 8 март, вторник, от 18:00 ч., пред Съдебната палата и да се включите в Шествието за правата на жените! 8 март е ден, който вече над сто години обединява феминистки движения от цял свят в искането за достоен живот и достойни условия на труд за всички жени. Много от тези движения обаче в историята са представлявали и едни от най-силните гласове против военните действия и колониализма по света, както през изминалия 20-ти век, така и в настоящия.

На този 8 март, освен да заявим непримирението си с неравенствата, ще издигнем глас срещу войната и категорично ще се обявим против тиранията, както на Путин, така и на военнопромишления комплекс, ръководен от лицемерните управници на САЩ, чиито „миротворни” войни години наред трупат богатства за сметка на чужди народи, докато рушат животите на стотици хиляди хора. Прочети повече тук.

8-март-шествие-за-правата-на-жените-събития-културна-програма

СЪПЪТСТВАЩИ
СЪБИТИЯ

На 8 март 2022 г., Международният ден на жената, ултра-националистически политически партии и организации отново ще се опитат да изземат общественото и медийното внимание. По време на Шествието за правата на жените и откриването на изложбата “Другите българки” ВМРО, Възраждане и други националистически групи планират протести само на метри от събитията.

Призоваваме ви да се включите в масовото разпращане на писма до институциите, с което ще се опитаме да спрем тези фашистки прояви! Можете да намерите отвореното писмо и адресите, на които да го разпратите, в края на описанието.

4  МАРТ

КРЪЖОК:
8 МАРТ КАТО ДЕН
ЗА БОРБА

5 МАРТ

ПРОЖЕКЦИЯ НА ФИЛМА "ДЪЩЕРИТЕ НА КИНИСКА: ЖЕСКИЯТ СПОРТ ГОВОРИ ЗА РАВЕНСТВО"

7 МАРТ

ОНЛАЙН: "АЛБЕНА" ПО ЙОРДАН ЙОВКОВ
bottom of page